Spara pengar på egentillverkat snus

Att snusa kan vara dyrt. Särskilt om det går åt flera dosor i veckan. Den höga tobaksskatten i Sverige gör snus till en kostsam vana. Ett sätt att spara pengar är att göra eget snus hemma i köket. En snussats räcker till många dosor. Tusenlappar kan sparas. Det blir pengar över till annat. Sverige är det land där det snusas mest i hela världen. Att unna sig snus behöver inte vara dyrt.

Att göra eget snus är enkelt
Att göra sitt eget snus är smidigt. Allt som behövs är att man handlar en snussats. I satsen finns det allt som krävs för en lyckad tillverkning. En snussats köps enklast online. Det kostar inte särskilt mycket och räcker till många dosor. I förpackningen medföljer instruktioner för hur du tillverkar ditt snus. Efter hopblandningen av snussatsen ska snuset fermenteras i ugn. Därefter får snuset sätta sig i kylen i några dagar. Sedan är snuset redo att användas.

Bestäm innehållet, gör ditt eget snus
Att tillverka eget snus innebär att man kan bestämma innehållet själv. Det finns neutrala satser som inte innehåller några kemikalier. Man kan addera aromer och kryddor efter egen smak. Annars finns det snussatser som innehåller smakförstärkare. Det går att göra både lössnus och portionssnus på egen hand. Det som krävs förutom snussatsen är vanligt vatten. Att göra sitt eget snus är både ekonomiskt och öppnar upp för nya smakupplevelser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *