Underbart hjälpmedel i köket

Sverige har numera en härlig matkultur och vi älskar att laga mat som också ska mätta ögat, vi vet alla då vi går på allehanda inbjudningar att imponera med den serverade maten är viktigt. Med gräddsifonen kommer flera dörrar att öppna sig i form av nya maträtter som dessutom blir riktigt snygga, en av de största fördelarna är att göra olika maträtter luftiga som inte kan åstadkommas med elvispar.

Vad vi kan göra
Det finns olika typer av sifoner som gräddsifon och sodasifon, mer information om dessa hittar du enkelt hos gräddsifon.se där du får veta allt om dem. Det är många som tror att det enbart är grädde som vi gör i dessa gräddsifoner men använder vi lustgaspatroner istället så finns det en massa olika användningsområden. Allt från grädde till varma krämiga och luftiga soppor och såser kan ordnas till. Resultatet slår de vanliga redskapen lätt när det gäller detta, vad sägs till exempel om att enkelt servera en hemgjord chokladmousse för att imponera på middagsgästerna? http://svenska.yle.fi/recept/2006/05/10/chokladmousse-i-sifon. Användningsområdena är många och grädden människor vanligen tror är det enda gräddsifonen används till häller vi i, laddar med patronen och sedan placeras den lufttäta sifonen i kylskåpet tills det är dags för användning. Grädden håller sig mycket i sifonen, anledningen är att lustgasen har bättre egenskaper att bevara grädde än syre så vi ser att sifonen är bra på mer än ett sätt och är redan lite av den senaste flugan i soppan eller för soppan. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *